Om Emineo

Emineo är fokuserat på Oracleteknik
Vi gör en sak och vi gör den bra

Emineo har funnits sedan 1997 och vi arbetar uteslutande med Oracles databaser (Oracle & MySQL) på de flesta plattformar (Windows, Solaris, HPUX, AIX, Linux). Vi har specialiserat oss på drift och administration samt kvalitets- och prestandaanalyser.

”Emineo” betyder ”Jag är eminent” på latin – vi är vad vi heter

Fördelen med att vara helt teknikorienterad är att vi kan upprätthålla en ovanligt hög kompetens inom vårt område, jämfört med många andra konsultföretag. Vi som jobbar i Emineo har därmed också stort utbyte av varandra och varandras särintressen eftersom vi alla jobbar inom samma område. Det får man inte alls på samma sätt i ett bolag med diverse kompetens – där kompetensen sträcker sig från projektledare via .Netutvecklare till testspecialister. Någonstans däremellan sitter ofta en ensam DBA.

I ”Branschen” uppfattas Emineo, trots att vi totalt sett är små, som en stor spelare när det gäller Oracledatabaser. Med våra drygt 20 DBAer är vi störst i Sverige! Det fina är att vi på så sätt attraherar både kunder och partners som letar efter kompetenta DBAer. Vi får fler och roligare uppdrag med den kvalitetsstämpel som det innebär att vara Emineokonsult.

Vi har utfört uppdrag hos några av Sveriges största Oraclesajter: ICA, Comhem, SEB, Pensionsmyndigheten och Telia. Vi har stor vana vid installation och drift i komplexa Oracle miljöer samt har genomfört ett antal standardiserade kvalitets- och prestandaanalyser hos diverse kunder (Com Hem, SEB IT, Dagens Industri m.fl).

Vi säljer tjänster, ofta till fastpris, inom följande områden:

  • Drift & Admin Oracle (”Functional outsourcing”)
  • DBA on Demand – kompetens när du behöver den!
  • Kvalitet & Prestanda (databas samt applikation)
  • Emineo GridBox – övervakning ”out of the box”
  • Backup/Recovery/High Availability (RMAN, RAC, Data Guard)
  • Utbildning

Söker ni databaskompetens, en DBA eller en kompetent Oracle partner?

Då är Emineo det naturliga valet för Er – våra konsulter har en snitterfarenhet på 18 år och en medelålder på cirka 42 år. Vi är experter på Drift, prestandaoptimering och backup/recovery.

Kontakta oss för referenser och/eller en presentation.