Databasen i topform – ditt fundament för digital framgång

2023.10.13

Dina databaser utgör kärnan i din företags digitala infrastruktur och är avgörande för företagets digitala framgång. Emineo har därför utvecklat en Database Health Assessment som är en omfattande genomgång av din ”databashälsa”.

Föreställ dig att din företagsdatabas är som en viktig motor i en toppmodern racerbil. Den måste vara i perfekt skick, köra smidigt och prestera på sin högsta nivå för att säkerställa att du alltid är i förarsätet på vägen mot framgång. Precis som en racerbil kräver en professionell mekaniker, kräver din företagsdatabas också specialiserad service och underhåll för att behålla optimal prestanda och säkerhet.

Vi introducerar därför vår Database Health Assessment, som är en genomgång av din databas - oavsett om det är en Oracle, MS SQL, PostgreSQL, MySQL, MariaDB eller MongoDB som är den underliggande databasservern.

Med Emineos Database Health Assessment hjälper vi våra kunder att få en översikt över databasernas hälsa. Det kan också vara din väg till att säkerställa att databasen är i toppform och redo att leverera resultat på högsta nivå.

Varför är databasens hälsa så viktig?

Ligger din organisations viktigaste data lagrad på en databasserver? I så fall är det av yttersta vikt att säkerställa din databas hälsa och prestanda, eftersom det är avgörande för driften av hela din verksamhet. Dina databaser utgör kärnan i din företags digitala infrastruktur. De innehåller ovärderlig information om dina kunder, produkter, processer och mycket mer.

Om din databas inte fungerar optimalt kan det få allvarliga konsekvenser för din verksamhet:

Nedsatt prestanda
En databas med nedsatt prestanda kommer att svara långsammare på förfrågningar och transaktioner, vilket kan påverka kundtillfredsställelsen och intern produktivitet.

Säkerhetsrisker
Sårbarheter i din databas utgör en betydande hot mot datasäkerheten. Om dina data inte är tillräckligt skyddade löper du risk att förlora data, utsättas för cyberattacker och i slutändan kan det påverka ditt företags rykte eller att data låses eller i värsta fall går förlorad.

Förlorade affärsmöjligheter
När din databas inte kan leverera data i realtid kan du gå miste om viktiga affärsmöjligheter som kräver omedelbar åtgärd.

Stigande kostnader
Underhåll och felsökning av en dåligt fungerande databas kan vara dyrt och tidskrävande.

Varför välja Emineos Database Health Assessment?

 • Du får en ögonblicksbild av din databas tillstånd med fokus på:
  - Konfiguration
  - Säkerhet
  - Prestanda
  - Backup/Restore
  - Compliance
   
 • Incidenter sedan databasen senast startades om
   
 • Expertbedömning: Vårt team av erfarna databasexperter har djupgående kunskap om vad som kan orsaka problem och är väl rustade för att bedöma din databas hälsa.
   
 • Omfattande analys: Vi genomför en grundlig undersökning av din databasstruktur, prestanda, säkerhetsprotokoll och övergripande hälsa. Man kan säga att ”Vi vänder på stenar” och med utgångspunkt i din konfiguration och behov, vägleder vi dig mot rätt lösning.
   
 • Proaktivitet: Vi hjälper dig att identifiera potentiella problem innan de uppstår eller växer sig stora.
   
 • Anpassad handlingsplan: Efter bedömningen får du en skräddarsydd handlingsplan med tydliga steg för att förbättra din databasservers hälsa.
   
 • Implementation: Våra experter kan hjälpa till med att implementera dessa rekommendationer för att säkerställa en smidig process.
   
 • Kontinuerlig support: Databashälsa är en återkommande och ständigt aktuell frågeställning. Vi erbjuder kontinuerlig support för att övervaka och underhålla din databasservers hälsa, vilket ger proaktiva lösningar på nya problem.

Säkra din plats i förarsätet

Lita inte på slumpen när det gäller välbefinnandet för dina kritiska data. Omfamna styrkan i vår Database Health Assessment och se till att din databas fungerar med hög prestanda och säkerhet. Emineos Database Health Assessment är din nyckel till att upprätthålla en sund och välfungerande databas som ger dig konkurrensfördelar och säkerställer att du alltid är i förarsätet på vägen mot digital framgång.

Kontakta oss idag och låt oss tillsammans se till att din databas är redo för de utmaningar som framtiden har att erbjuda. Låt oss ta kontrollen över din digitala transformation så att du kan fokusera på att leda ditt företag mot nya mål.

Kontaktpersoner

Adam Hansjons                          Andreas Rahm 

sales@emineo.se

Tillbaka

keyboard_arrow_up