Kundcase: AFA

“Inte ett enda driftproblem”

Ira Baran, IT Systems Engeneer, AFA

 

AFA och epop ODA – en optimal lösning

AFA behövde en ny och stabil plattform till sitt Oracle-system, ett system som har stora krav på hög tillgänglighet, säkerhet och prestanda. Då systemet också kräver Oracle Enterprise Edition var licensiering och framförallt kostnaden för licenserna en utmaning. AFA ville heller inte sköta om driften av varken databas eller plattform då spetskompetens inom bolaget saknas för dessa teknologier.

Emineo presenterade ett par olika lösningar runt plattform och drift som motsvarade AFAs kravställning och valet föll på en “epop-ODA" lösning med Data Guard och Emineos Powerhouse of Database Premium-tjänst.  Med denna lösning kunde AFA funktionsoutsourca hela plattformen - hårdvara såväl som databasdrift och dessutom med en god licensekonomi med exakt de antal Oracle Enterprise Edition licenser de behövde.

AFA i korthet

AFA försäkrar, förebygger och förvaltar.
Sedan AFA bildades av arbets­marknadens parter 1962 har deras hjärta klappat för idén om ett bättre arbetsliv. De försäkrar 9 av 10 anställda, förebygger ohälsa på arbetsplatsen och förvaltar kapital för att trygga framtida ersättningar.

Afa ger ekonomisk trygghet genom kollektiv­avtalad försäkring och stödjer även forskning och projekt som förbättrar arbetsmiljön. De drivs utan vinstsyfte och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.

Vill du höra mer om AFA:s lösning?


Ta tag i oss. Vi berättar gärna mer.

När du fyller i detta formulär accepterar du våra villkor för hantering av dina personliga uppgifter - läs mer i vår privacy policy.

keyboard_arrow_up